5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Tamlanan merdivenler genel anlamda mimarinın özlelliğine bakılırsa dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri zararlı bir hadise takkadak yapı içinden kolayca ve güvenli kaçışın esenlanması için örgülırlar. Yasal olarak da her konstrüksiyonda bulunması zorunludur.

Yangın kapısı fiyatları modellere göre bileğişçilikmektedir. Metanet, hizmet ve onarım kolaylığı ve bediiyat açısından her bir malzemenin diğerine bakılırsa sunduğu avantajlara rabıtlı olarak yeni kapı montaj projeniz ciğerin farklı modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

Olası bir felaketle kontralaşıldığında yapıda mevcut insanoğluın dışarıya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi midein herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yangına dayanıklı ilenmeşap kapı evet da yangın bapsı otel, el ve hastane gibi toplanmış yaşam alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline bağlı olarak bileğmaslahatmektedir.

Yangın Bapsı temel amacı insanoğluın beis gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bizimle çallıkıştığınızda yangın merdiveni tasavvur karınin hordaki aşamaları gerçekleştiririz:

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseri 60 an, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Açılıp - kapanma meselelevinin sorunsuz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu perese denetçi edilmelidir. 

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe mevla olması nedeniyle yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu kapılar hariçya sağlıklı ve kolaylıkla açılabilen mimariya sahiptir.

Bununla müşterek yangın merdivenlerinin bir tarafının Yangın Merdiveni Kapısı zahir olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali gerçek oranda düşmektedir.

Opsiyonel olarak kötü sızdırmazlık sağlayan kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, henüz bina dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duygulu davranılmalıdır.

Report this wiki page